Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το frosting:
Βάζετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε για 5 λεπτά. Απλώνετε πάνω στο έτοιμο κέικ και γαρνίρετε με τρίμμα καρότου και λίγα καρύδια, αν επιθυμείτε.
Κέικ καρότου με frosting τυριού
Υλικά
- 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 8 γρ. (3 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 500 γρ. (12 τεμάχια) καρότα τριμμένα
- 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 170 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
Για το frosting:
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
- 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 5 γρ. χυμός λεμονιού ReaLemon
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 8 γρ. (3 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 500 γρ. (12 τεμάχια) καρότα τριμμένα
- 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 170 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
Για το frosting:
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
- 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 5 γρ. χυμός λεμονιού ReaLemon
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους