Κέικ καρότου με frosting τυριού

Υλικά
  • 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 8 γρ. (3 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 500 γρ. (12 τεμάχια) καρότα τριμμένα 
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 170 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια

Για το frosting:

  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 βανίλια 
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 2 γρ. ξύσμα λεμονιού 
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού ReaLemon
Εκτέλεση

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το frosting:
Βάζετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε για 5 λεπτά. Απλώνετε πάνω στο έτοιμο κέικ και γαρνίρετε με τρίμμα καρότου και λίγα καρύδια, αν επιθυμείτε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies