Για τη βάση
· Στο μπλέντερ προσθέτουμε σε δύο δόσεις τα μπισκότα, χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν και να αποκτήσουν υφή σκόνης και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει, σε μέτρια φωτιά.
· Εναλλακτικά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια σε ένα μπολ και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2,5 λεπτά.
· Περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
· Σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση τυλίγουμε το γείσο με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται περιμετρικά σε αυτό και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
· Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ιδανικά πιέζουμε το τριμμένο μπισκότο με τη βάση ενός ποτηριού.
· Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
· Σε ένα ζεστό μπεν μαρί προσθέτουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε κομμάτια και λιώνουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
· Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει για λίγο.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1,5 λεπτό, να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
· Προσθέτουμε στον κάδο τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
· Αδειάζουμε το μίγμα με το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη ενώ καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα.
· Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε μία ελαφριά σαντιγί που να "στέκεται".
· Με μία μαρίζ προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγί στο μίγμα με το τυρί κρέμα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.
· Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το τριμμένο μπισκότο.
· Βάζουμε ξανά τη φόρμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Για το γλάσο σοκολάτας
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
· Μόλις η κρέμα γάλακτος ξεκινήσει να αχνίζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
· Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος.
· Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο σοκολάτας πάνω από τη γέμιση.
· Βάζουμε και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες, να κρυώσει το γλάσο. Ιδανικά μπορούμε να αφήσουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Για το σερβίρισμα
· Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα, σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη δεν ανακατεύουμε καθόλου για να μην κρυσταλλώσει.
· Μόλις η ζάχαρη καραμελώσει, προσθέτουμε στο τηγάνι τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώστε να αναμειχθούν με την καραμέλα.
· Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
· Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και τα προσθέτουμε πάνω από το γλάσο σοκολάτας.
· Σερβίρουμε το cheesecake με τις φρέσκιες φράουλες κομμένες σε κομμάτια ή ολόκληρες.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.