Πατάτες ογκρατέν με Μπεσαμέλ και μπέικον

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. μπέικον
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λιαστή τομάτα
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 180 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες. Κόβετε τα λαχανικά και το μπέικον σε κομματάκια και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και τη λιαστή τομάτα σε κομματάκια. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 2 -3 λεπτά.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψί στρώνετε το 1/3 απο τις πατάτες, τη μπεσαμέλ, το μίγμα με το μπέικον και το τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.75/5
Ρυθμίσεις cookies