Τάρτα εσπεριδοειδών

Υλικά
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέµα γάλακτος
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυµός πορτοκάλι φρέσκος
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυµός λεµόνι
  • ξύσµα από 1/2 λεµόνι
  • ξύσµα από 1/2 πορτοκάλι
  • 50 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή µαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 5 ασπράδια
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη 
  • 1/2 πακέτο σφολιάτα
Εκτέλεση

Σε µία κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος, τους χυµούς, το ξύσµα πορτοκαλιού και λεµονιού, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και το Άνθος Αραβοσίτου βραστό µε γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και βράζετε µέχρι να πήξει η κρέµα. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια µε 1/3 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη να γίνουν µαρέγκα και την ανακατεύετε µε την κρέµα.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 30 εκατοστών, στρώνετε τη σφολιάτα, απλώνετε από πάνω την κρέµα και ψήνετε στους 200°C µέχρι να ψηθεί η σφολιάτα. Χτυπάτε τα 5 ασπράδια µε την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη να γίνουν µαρέγκα και την απλώνετε πάνω από την κρέµα. Προθερµαίνετε το grill στους 220°C µε αντιστάσεις και ψήνετε την τάρτα για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να πάρει χρώµα.

​*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/) στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies