• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 3’- 4’.
• Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 1’.
• Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, για 2’.
• Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με το χυμό πορτοκάλι και σε ένα άλλο μπολ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ μαζί με την Τρούφα Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε εναλλάξ και τμηματικά στον κάδο του μίξερ το μίγμα με το γάλα και το μίγμα με το αλεύρι, καθώς ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
• Σταματάμε, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μας για λίγο.
• Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας για κέικ (28 εκ.), αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματα και μεταφέρουμε μέσα το μίγμα από τον κάδο του μίξερ.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα με τη μαρίζ το μίγμα στη φόρμα, ώστε να έχει επίπεδη επιφάνεια και τοποθετούμε αν θέλουμε σε τυχαία θέση το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45’ - 50’.
• Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 60’.
• Τοποθετούμε στα τοιχώματα του ταψιού τη σχάρα του φούρνου, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και το μεταφέρουμε επάνω.
• Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει.
• Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ, την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα στην επιφάνεια αλλά και τα πλαϊνά τοιχώματα του κέικ.
• Αφήνουμε το κέικ στην άκρη, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, για τουλάχιστον 60’.
• Σερβίρουμε με γιορτινά στολίδια, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.