Ψητό αρνί με μυρωδικά, σάλτσα λεμονιού και πουρέ μανιταριών

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 30 γρ. (1 1/2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κιλό αρνί μπούτι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός από το ψήσιμο του κρέατος
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Μαρινάρετε το αρνί, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και ρίγανη. Τοποθετείτε το αρνί σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι. Περιχύνετε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 2 ώρες (ανάλογα τον φούρνο).
Για την σάλτσα, σουρώνετε τον ζωμό από το αρνί και το βάζετε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο και σερβίρετε μαζί με το αρνί.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 3/5
Ρυθμίσεις cookies