Τηγανίτες

Υλικά

Για τις τηγανίτες

  •  250 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  •  240 γρ. φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  •  1 μεγάλο αυγό
  •  αλάτι
  •  ηλιέλαιο για τηγάνισμα                                                                                                                         

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας

  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  50 γρ. φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  •  1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  375 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  •  1 κουτ. σούπας βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  •  6 φρέσκιες φράουλες
  •  6 φρέσκα raspberries
  •  6 φρέσκα blueberries
  •  2 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες
• Σπάζουμε το αυγό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, καθώς ανακατεύουμε με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε έναν λείο χυλό.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 δάχτυλο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, σε μέτρια φωτιά.
• Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μίγμα που έχουμε στο μπολ, το ρίχνουμε σε στρογγυλό σχήμα στο τηγάνι, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες ακόμα τηγανίτες χωράνε στο τηγάνι.
• Αφήνουμε τις τηγανίτες να ψηθούν, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από την μία πλευρά, για 3 λεπτά.
• Τις γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα, μέχρι να τηγανίσουμε και τον υπόλοιπο χυλό.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας
• Προσθέτουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Σβήνουμε, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, για 3 λεπτά.
• Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε τις τηγανίτες, με λίγη από τη λευκή σάλτσα από πάνω, τις φρέσκες φράουλες κομμένες σε κομμάτια, τα raspberries μαζί με τα blueberries και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies