Για τις τηγανίτες
• Σπάζουμε το αυγό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, καθώς ανακατεύουμε με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε έναν λείο χυλό.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 δάχτυλο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, σε μέτρια φωτιά.
• Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μίγμα που έχουμε στο μπολ, το ρίχνουμε σε στρογγυλό σχήμα στο τηγάνι, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες ακόμα τηγανίτες χωράνε στο τηγάνι.
• Αφήνουμε τις τηγανίτες να ψηθούν, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από την μία πλευρά, για 3 λεπτά.
• Τις γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα, μέχρι να τηγανίσουμε και τον υπόλοιπο χυλό.
Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας
• Προσθέτουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Σβήνουμε, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, για 3 λεπτά.
• Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε τις τηγανίτες, με λίγη από τη λευκή σάλτσα από πάνω, τις φρέσκες φράουλες κομμένες σε κομμάτια, τα raspberries μαζί με τα blueberries και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.