Πίτα με φινόκιο, σπανάκι και μυρωδικά

Υλικά

Για τη γέμιση 

  • 200 γρ. πράσο
  • 250 γρ. φινόκιο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 70 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό 
  • 40 γρ. άνηθος
  • 40 γρ. μαϊντανός
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι 

Για το φύλλο

  • 450 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό 
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Για το γαρνίρισμα

  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το φύλλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνετε για ένα λεπτό και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα. 
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για δύο λεπτά, τα σουρώνετε και τα πατάτε πολύ καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Κόβετε τη ζύμη σε έξι κομμάτια και τα ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο (περίπου 20x30 εκ.)
Μοιράζετε τη γέμιση και τυλίγετε την κάθε ζύμη σε ρολό. Κολλάτε τις άκρες με λίγο νερό και γυρνάτε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφετε με το ελαιόλαδο και το αυγό και ψήνετε στους 180°C αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies