Χτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα -ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.
Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο γάλα και τα προσθέτετε στο μίξερ μαζί με την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, το αλάτι και το ξύσμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Κλείνετε το μίξερ, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και τα φουντούκια και ανακατεύετε με μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 26 εκατοστών. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και μικρά σοκολατένια αυγά.
Πασχαλινό, αφράτο κέικ με καφέ
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. (6 κουτ. σκούπας) κονιάκ
- 5 γρ. (3 κουτ. γλυκού) στιγμιαίος καφές
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- λίγο αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- μικρά σοκολατένια αυγά
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. (6 κουτ. σκούπας) κονιάκ
- 5 γρ. (3 κουτ. γλυκού) στιγμιαίος καφές
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- λίγο αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- μικρά σοκολατένια αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους