Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 1 με 2 λεπτά προσθέτοντας και τον χυμό του λεμονιού και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30x20 εκατοστά και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Περιχύνετε με το σιρόπι κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα. Αφήνετε το ραβανί για μία ώρα να σιροπιαστεί καλά και σερβίρετε.
Ραβανί
Υλικά
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 75 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4 αυγά
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 750 γρ. (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
- 10-15 αμύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση
Υλικά
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 75 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4 αυγά
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 750 γρ. (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
- 10-15 αμύγδαλα άσπρα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους