Τάρτα Λεμονιού

Υλικά

Για τη ζύμη:

  •  100 γρ. βούτυρο
  •  280 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  •  80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  •  1 αυγό μεσαίο
  • Υλικά για τη γκανάζ σοκολάτας
  •  100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  250 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ

Για τη λεμονόκρεμα:

  •  6 αυγά μεσαία
  •  300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  200 γρ. χυμό λεμόνι
  •  2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  4 λεμόνια (ξύσμα)
  •  300 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα:

  •  1 φάκελος Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  •  200 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
Εκτέλεση

Για την τάρτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Φοράμε γάντια, προσθέτουμε στο μπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αρχίζουμε να τρίβουμε τα υλικά ανάμεσα στα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
• Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας για τάρτες, 26 εκατοστών.
• Μεταφέρουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε ισόποσα με τα χέρια μας στη βάση της τάρτας και στα τοιχώματα, ώστε να σχηματίσουμε το γείσο.
• Αφού στρώσουμε τη ζύμη, την πατάμε ελαφρώς από πάνω σε όλη την επιφάνειά της με τη βάση ενός ποτηριού και την τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι, σε διάφορα σημεία.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 25 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη λεμονόκρεμα
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός συνεχώς.
• Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα, για περίπου 4-5 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Απλώνουμε επάνω στην τάρτα την κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Για τη γκανάζ
• Σε ένα πυρίμαχο, γυάλινο μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, μαζί με την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 800 Watt να λιώσει.
• Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ με μια μαρίζ μέχρι το μίγμα να έχει λεία υφή, βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
• Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μίγμα από τον φάκελο Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, το γάλα και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 5 λεπτά να σφίξει.
• Βάζουμε το Garni σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μέτρια μύτη αστέρι.
• Στολίζουμε την τάρτα όπως επιθυμούμε.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies