Ετοιμάζετε το Τριμμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και του κουτιού αντίστοιχα.
Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύετε με το παγωτό.
Σε μία μακρόστενη φόρμα 15 x 30 εκ. που ανοίγει, απλώνετε το μπισκότο και από πάνω το παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβετε τα λεμόνια σε φέτες και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και το Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε 5 με 6 λεπτά γυρνώντας τα συχνά μέχρι να καραμελώσουν. Βγάζετε το παγωτό από τη φόρμα.
Λιώνετε την Kουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, τη ρίχνετε από πάνω σχηματίζοντας γραμμές και γαρνίρετε με τις καραμελωμένες φέτες λεμονιού.
* Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Κορμός με παγωτό καϊμάκι και ανανά
Υλικά
- 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
- 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
- 1 πλάκα Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 2 λεμόνια
- 4 κουτ. γλυκού Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 40 γρ. Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
- 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
- 1 πλάκα Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 2 λεμόνια
- 4 κουτ. γλυκού Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 40 γρ. Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους