Κορμός με παγωτό καϊμάκι και ανανά

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. γλυκού Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  • 40 γρ. Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύετε με το παγωτό.
Σε μία μακρόστενη φόρμα 15 x 30 εκ. που ανοίγει, απλώνετε το παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβετε τα λεμόνια σε φέτες και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και το Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε 5 με 6 λεπτά γυρνώντας τα συχνά μέχρι να καραμελώσουν. Βγάζετε το παγωτό από τη φόρμα.
Λιώνετε την Kουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, τη ρίχνετε από πάνω σχηματίζοντας γραμμές και γαρνίρετε με τις καραμελωμένες φέτες λεμονιού.

 

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies