Παστάκι με κρέμα τυριού και φράουλες

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 125 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 25 γρ. (5 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 

Για το σιρόπι:

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 400 γρ. φράουλες
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι: Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Τα ρίχνετε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 x 20 εκ. και ψήνετε στους 180°C αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε για ένα λεπτό τη ζάχαρη με το νερό.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Κόβετε τις μισές φράουλες σε κομμάτια. Σιροπιάζετε το παντεσπάνι στο ταψί. Σιροπιάζετε ελαφρά, βάζετε τη μισή κρέμα και από πάνω τις μισές φράουλες, τα μισά αμύγδαλα και ξανά πάλι την κρέμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Ετοιμάζετε τη γκανάζ: Λιώνετε την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε καλά το γάλα, το προσθέτετε σιγά σιγά στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια. Περιχύνετε κάθε κομμάτι με τη γκανάζ και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες φράουλες. 

* Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/) στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies