Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά σε μέτρια φωτιά.
Πατάτε καλά το σπανάκι με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά και το ρίχνετε στο τηγάνι.
Προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μπεσαμέλ, το σολομό και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο, μοιράζετε τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό.
Κόβετε το ρόλο σε κομμάτια πάχους δύο δακτύλων και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα πιέζοντάς τα ελαφρά με το χέρι.
Χτυπάτε το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφετε με πινέλο τα ρολάκια. Πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Ρολάκια με σολομό και σπανάκι
Υλικά
- 800 γρ. (2 φύλλα) σφολιάτα
- 300 γρ. σολομός καπνιστός
- 40 γρ. άνηθος
- 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 20 γρ. μαϊντανό
- 400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Υλικά
- 800 γρ. (2 φύλλα) σφολιάτα
- 300 γρ. σολομός καπνιστός
- 40 γρ. άνηθος
- 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 20 γρ. μαϊντανό
- 400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους