Κέικ με σταφύλια

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 4 αυγά
  • 25 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 5 γρ. κάρδαμο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 450 γρ. λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας Καστανή Ζάχαρη Fytro
Εκτέλεση

Κόβετε τα σταφύλια στη μέση.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και χτυπάτε καλά με το σύρμα για δύο λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνετε το γάλα, το κάρδαμο, τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το κονιάκ και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Πασπαλίζετε τα μισά σταφύλια με 1 κουτ.σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα ρίχνετε στο μίγμα του κέικ. Ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Πασπαλίζετε τα υπόλοιπα σταφύλια με την καστανή ζάχαρη.
Βουτυρώνετε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. που ανοίγει. Στρώνετε τα σταφύλια με την καστανή ζάχαρη και από πάνω ρίχνετε το μίγμα του κέικ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies