Κέικ με τζίντζερ, ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού)  γάλα
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 40 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 40 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φάκελος Έτοιμο Γλάσο σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ 
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.
Έπειτα ρίχνετε το γάλα, το κονιάκ, το αλάτι, το τζίντζερ και τη βανίλια. Χτυπάτε για 2 με 3 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τους ξηρούς καρπούς (κρατάτε λίγους για το γαρνίρισμα) και ανακατεύετε απαλά.
Μεταφέρετε το μίγμα σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 40 περίπου λεπτά.
Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει.
Γαρνίρετε με το Έτοιμο Γλάσο σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies