Ογκρατέν με πένες και γαρίδες

Υλικά
  • 500 γρ. πένες
  • 500 γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τοματάκια cherry
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικός
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 λίτρο (5 φλιτ. τσαγιού) γάλα 
Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες. Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα τοματάκια στη μέση.
Σοτάρετε λίγα λίγα τα λαχανικά και στη συνέχεια τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το αλάτι με το πιπέρι, τα μυρωδικά και στο τέλος τα τοματάκια και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε για 2 με 3 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε τις πένες, τα λαχανικά, τη σάλτσα και τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τριμμένο γκούντα και ψήνετε στους 180°C αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies