Για τη βάση
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει, σε χαμηλή φωτιά.
• Εναλλακτικά, προσθέτουμε το βούτυρο σε ένα μπολ με μεμβράνη και λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το τριμμένο μπισκότο και αναμειγνύουμε, μέχρι τα μπισκότα να αποκτήσουν υφή βρεγμένης άμμου.
• Σε μία ταρτιέρα 26 εκ. απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση τα 2/3 από το μπισκότο και πιέζουμε με τα χέρια μας.
• Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπισκότο τα τοιχώματα της τάρτας, δημιουργώντας ένα γείσο.
• Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
Για τη γέμιση
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε τα φιστίκια, το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Βάζουμε ξανά τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με μαρίζ, μέχρι να λιώσει.
• Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και περιχύνουμε τη γκανάζ.
• Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες, να σταθεροποιηθεί πολύ καλά.
Για το σερβίρισμα
• Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και κάνουμε στη μέση της τάρτας μια κυματιστή γραμμή.
• Ρίχνουμε τα φιστίκια πάνω από την καραμέλα και σερβίρουμε σε κομμάτια.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Τάρτα με καραμέλα και Κουβερτούρα
Υλικά
Για τη βάση
- 380 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 240 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 300 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 60 γρ. φιστίκια αράπικα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάζ
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 40 γρ. φιστίκια
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη βάση
- 380 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 240 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 300 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 60 γρ. φιστίκια αράπικα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάζ
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 40 γρ. φιστίκια
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους