Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και πουρέ πατάτας με παρμεζάνα

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • φλούδα από ένα λεμόνι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια 
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 

Για τη σάλτσα 

  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

Για τον πουρέ

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • ανάμικτη σαλάτα
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο και τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κοτόπουλο για δύο ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια το τοποθετείτε σε ένα ταψί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 35 λεπτά.
Σουρώνετε τα υγρά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού εάν χρειάζεται. Βράζετε τη σάλτσα για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε την παρμεζάνα.
Σερβίρετε με ανάμικτη σαλάτα.
 

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies