Μελομακάρονα γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας ζάχαρη 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
  • 90 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 8 γρ. (1 1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για τη γέμιση

  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Για το σιρόπι

  • 250 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 80 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το γαρνίρισμα

  • 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε να σιγοβράσει για ένα με δύο λεπτά.
Ετοιμάζετε το μίγμα: Σε μια λεκάνη ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το ξύσμα και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με τα χέρια σας απαλά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με τα καρύδια και την πραλίνα φουντουκιού.
Παίρνετε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη, το ανοίγετε με τα χέρια σας και απλώνετε μισό κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Το κλείνετε με τα χέρια σας και του δίνετε σχήμα.
Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Βουτάτε σε κρύο σιρόπι και αφήνετε να στραγγίξουν. Μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με το μέλι και τα καρύδια. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies