Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Ανακατεύετε 2 κουτ. σούπας Φαρίνα με τις σταφίδες, τα κόντιτα και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίγμα του κέικ. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες.
Ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε την Λευκή Κουβερτούρα Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνετε τα κέικ.
Κέικ φρούτου
Υλικά
- 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές και μαύρες σταφίδες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κόντιτα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα:
- 1 πλάκα Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές και μαύρες σταφίδες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κόντιτα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα:
- 1 πλάκα Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους