• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά.
• Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και τη σόδα.
• Ανακατεύουμε για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να αφρίσει.
• Το προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
• Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι το μίγμα να γίνει όλο κόκκινο.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκατοστών, με αποσπώμενα τοιχώματα στρώνουμε λαδόκολλα.
• Προσθέτουμε το μίγμα και το φλουρί.
• Ψήνουμε για 55-60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την επικάλυψη
• Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη.
• Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.
• Βάζουμε τη βασιλόπιτα πάνω σε μια σχάρα.
• Με ένα μαχαίρι ισιώνουμε την κορυφή και την γυρίζουμε ανάποδα.
• Περιχύνουμε με τη γκανάζ λευκής κουβερτούρας.
• Λιώνουμε τη Σοκολάτα σε Σταγόνες με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, στα 800 Watt.
• Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα φράουλα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε το 2024.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.