Βασιλόπιτα red velvet με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Υλικά

Για τη βασιλόπιτα

  •  400 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  •  120 γρ. βούτυρο
  •  300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  5 αυγά
  •  5 γρ. σόδα μαγειρική
  •  10 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  •  60 γρ. καρύδια - αμύγδαλα χοντροκομμένα
  •  1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

  •  100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  250 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  •  100 γρ. Σοκολάτα σε Σταγόνες με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ για τη διακόσμηση
Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά.
• Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και τη σόδα.
• Ανακατεύουμε για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να αφρίσει.
• Το προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
• Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι το μίγμα να γίνει όλο κόκκινο.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκατοστών, με αποσπώμενα τοιχώματα στρώνουμε λαδόκολλα.
• Προσθέτουμε το μίγμα και το φλουρί.
• Ψήνουμε για 55-60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.                                                                                                                                                                                               

Για την επικάλυψη
• Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη.
• Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.
• Βάζουμε τη βασιλόπιτα πάνω σε μια σχάρα.
• Με ένα μαχαίρι ισιώνουμε την κορυφή και την γυρίζουμε ανάποδα.
• Περιχύνουμε με τη γκανάζ λευκής κουβερτούρας.
• Λιώνουμε τη Σοκολάτα σε Σταγόνες με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, στα 800 Watt.
• Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα φράουλα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε το 2024.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies