• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και αφήνουμε στο πλάι.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο να λιώσουν. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, να αφρατέψουν. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε στο μπολ με τα αυγά την κουβερτούρα με το βούτυρο και τέλος το μίγμα με το αλεύρι. Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
• Σε ταψί 24 x 19 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και περιχύνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
• Μέχρι να ετοιμαστούν οι μπουκίτσες, λιώνουμε σε μπεν μαρι την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
• Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Κόβουμε σε κύβους 4 x 4 εκ., βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε τις μπουκίτσες πάνω σε μια σχάρα, ώστε να στραγγίξει η περιττή σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Μαλακές μπουκίτσες σοκολάτας
Υλικά
- 100 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανίλια
- 300 γρ. Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 100 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανίλια
- 300 γρ. Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ για το σερβίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους