Πανεύκολο μπανανόψωμο βρώμης με σοκολάτα

Υλικά

Υλικά για το μπανανόψωμο

  •  3 ώριμες μπανάνες
  •  2 αυγά
  •  100 γρ. μέλι
  •  100 γρ. γάλα
  •  230 γρ. Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
  •  20 γρ. ηλιέλαιο
  •  1 κ.γ. κανέλα
  •  1 βανίλια
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  •  20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα κέικ

Υλικά για την κρέμα βανίλιας

  •  400 γρ. κρύο γάλα 3,5% λιπαρά
  •  1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Για το μπανανόψωμο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
• Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Κόβουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
• Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, τη βανίλια, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τη Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
• Αλείφουμε με βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση μιας φόρμας 30 x11 εκ., προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε το μπανανόψωμο από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
• Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας, στον κάδο του μίξερ το γάλα και το περιεχόμενου του φακέλου για την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε καλά με το σύρμα για 5 λεπτά, να γίνει μια λεία κρέμα.
• Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε επάνω στο μπανανόψωμο την κρέμα με ένα κουτάλι.
 

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη. 

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies