Σοκολατένιο σούσι

Υλικά
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 60 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. Party Décor ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Πολτοποιούμε τις μπανάνες, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο.
• Κοσκινίζουμε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και λιώνουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή μικροκύματα, τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα 24 x 19 εκ.
• Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
• Λιώνουμε την Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την υπόλοιπη σε ντιπάκι.
• Κόβουμε το σούσι σε λωρίδες. Παίρνουμε τη μια λωρίδα και την τυλίγουμε σε μια τορτίγια. Λίγο πριν το κλείσιμο της τορτίγιας προσθέτουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα για να μην μας ξεκολλήσει στο κόψιμο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
• Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής που περιέχει τη σοκολάτα περνάμε κατά μήκος (ζικ-ζακ) την τορτίγια.
• Πασπαλίζουμε με το Party Décor ΓΙΩΤΗΣ και την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ. 
• Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
• Κόβουμε το σούσι σε φέτες και για τους λάτρεις της σοκολάτας, το βουτάμε πρώτα στο ντιπ.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies