Φωλιές με λαχανικά (18 τμχ)

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 1300 ml (6 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) Νιφάδες βρώμης Fytro
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος 
  • 6 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο 
  • 4 τμχ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. αρακάς
  • 300 γρ. καρότα
  • 200 γρ. αγγούρι τουρσί
  • 160 γρ. ζαμπόν
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) κασέρι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τις φωλιές: 
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τον ανακατεύετε με την παρμεζάνα και τις Νιφάδες Βρώμης Fytro.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Παίρνετε φόρμες σιλικόνης για μάφινς και βάζετε λίγο από το μίγμα σε κάθε φορμάκι και με ένα κουτάλι το απλώνετε σχηματίζοντας μια φωλιά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Βράζετε τα καρότα σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά και βράζετε για 3 με 4 λεπτά ακόμα.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα καρότα, το αγγούρι, το ζαμπόν και το κασέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το καρότα και τον αρακά.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Προσθέτετε στο μπολ με τη μπεσαμέλ τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, τα λαχανικά που σοτάρατε, το αγγούρι, το ζαμπόν και το κασέρι.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Γεμίζετε τις φωλιές με το μίγμα.
Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για άλλα 10 περίπου λεπτά.
 

*Ο Πουρές Πατάτας και η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies