Κόβετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το φινόκιο σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ταψί μαζί με τον σολομό.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.
Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για δύο περίπου λεπτά.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό και 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα.
Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί μαζί με τα λαχανικά, τον αρακά, τον μαϊντανό, τη μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρά.
Από πάνω απλώνετε τον πουρέ πατάτας και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.
*Ο Πουρές Πατάτας και η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.