Ατομική τάρτα ροδάκινο

Υλικά
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro
  • 15 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο

Για την τάρτα

  • 300 γρ. (2 1/3) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 90 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την τάρτα:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μίγμα με το αυγό.
Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μοιράζετε τη ζύμη σε έξι μέρη και την ανοίγετε σε ατομικές φόρμες για τάρτες. Τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
Όταν κρυώσει αφαιρείτε από την ταρτιέρα.

Ετοιμάζετε την κρέμα:
Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και τα 100 γρ. Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro.
Αλείφετε τις τάρτες με τα  50 γρ. μαρμελάδας, που έχετε κρατήσει και πασπαλίζετε με το αμύγδαλο.
Γεμίζετε με την κρέμα και βάζετε από πάνω ένα κομμάτι ροδάκινο.
Τοποθετείτε στο ψυγείο.
Tip Μπορείτε να ετοιμάσετε την τάρτα σε μεγάλη φόρμα.

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies