Σουφλέ με κοτόπουλο, μανιτάρια και βασιλικό

Υλικά
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 150 γρ. μπέικον 
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 lt γάλα
  • 3 ασπράδια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικός φρέσκος
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το μισό σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Το βάζετε σε ταψί, προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε μικρά κομμάτια. 
Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτετε το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο, τη μισή μπεσαμέλ, τα μανιτάρια με το μπέικον και το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη  γραβιέρα και ανακατεύετε.
Τέλος, προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Μεταφέρετε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ, καλύπτετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
Ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies