Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αρακά για πέντε περίπου λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ρίχνετε το σπανάκι, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο τμηματικά καθώς τα χτυπάτε. Συνεχίζετε έως ότου πολτοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το φέρνετε σε σημείο βρασμού. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και τον αρακά.
Σιγοβράζετε για ένα με δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Δοκιμάζετε, προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι εάν χρειάζεται και σερβίρετε.
"Κοχύλια" με πέστο από σπανάκι και αρακά
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 400 γρ. αρακάς
- 200 γρ. σπανάκι
- 10 γρ. βασιλικός
- 6 γρ. σκόρδο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 7,5 γρ. (1 1/2 κουτ. γλυκού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 400 γρ. αρακάς
- 200 γρ. σπανάκι
- 10 γρ. βασιλικός
- 6 γρ. σκόρδο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 7,5 γρ. (1 1/2 κουτ. γλυκού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους