Ετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας και την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των κουτιών.
Κόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες.
Πολτοποιείτε το σκόρδο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και το μισό σκόρδο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Εκτός φωτιάς ανακατεύετε με τη μπεσαμέλ, τα τυριά και τον φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα τοματίνια. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Ανοίγετε τη ζύμη σε τετράγωνο ταψί περίπου 30x30 εκ, το οποίο έχετε αλείψει με ελαιόλαδο.
Βάζετε από πάνω το μίγμα της μπεσαμέλ και στη συνέχεια τα τοματίνια.
Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα
Ανοικτή πίτα με μπεσαμέλ, πιπεριές & τοματίνια
Υλικά
- 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκάλι πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 -7 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 20 περίπου τοματίνια
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκάλι πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 -7 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 20 περίπου τοματίνια
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους