Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Ετοιμάζετε το κέικ: xτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για πέντε περίπου λεπτά. Ρίχνετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 με 2 λεπτά.
Στο τέλος χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε ελαφρά δύο μεσαίες σε μέγεθος αντικολλητικές φόρμες για κέικ, ρίχνετε το μίγμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο: κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε σιγά σιγά.
Βγάζετε το κέικ από τις φόρμες και αφού κρυώσει απλώνετε από πάνω το γλάσο.
Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με το παγωτό καϊμάκι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Κέικ λεμόνι με παγωτό καϊμάκι
Υλικά
Για το παγωτό
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
- 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Για το κέικ
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 5 αυγά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Για το γλάσο
- 500 γρ. (3 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 10 κουτ. σούπας περίπου χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Υλικά
Για το παγωτό
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
- 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Για το κέικ
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 5 αυγά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Για το γλάσο
- 500 γρ. (3 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 10 κουτ. σούπας περίπου χυμός λεμονιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους