Κρέμα γιαουρτιού με ζελέ λεμόνι (6-7 μερίδες)

Υλικά
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 4 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 700 ml (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • 200 γρ. (1 τμχ.) γιαούρτι 
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 λεμόνια 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρύο νερό
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας το γάλα, τη ζάχαρη και τους δύο κρόκους. Στο τέλος προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και 3/4 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό.
Αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει.
Βάζετε τη Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ σε κρύο νερό για να μουλιάσει.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα.
Αφαιρείτε τη ζελατίνη από το νερό και τη λιώνετε στο γάλα.
Χτυπάτε την κρέμα με ένα σύρμα χειρός και ρίχνετε σιγά σιγά τη ζελατίνη και το γιαούρτι.
Μοιράζετε την κρέμα σε μπολάκια και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Κόβετε τα λεμόνια σε φέτες και τα βάζετε πάνω από την κρέμα.
Στη συνέχεια βάζετε το φρουί ζελέ με ένα κουτάλι σιγά σιγά πάνω από το λεμόνι.
Μεταφέρετε στο ψυγείο για να πήξει το φρουί ζελέ.
 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies