Trifle με κρέμα σοκολάτας, μπριός και φρέσκες φράουλες

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας

  •  400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, παγωμένο
  •  600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  •  150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  1 λεμόνι (ξύσμα)
  •  125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο

  •  250 γρ. φέτες ψωμί μπριός
  •  400 γρ. φρέσκες φράουλες
  •  100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  •  7-8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση

Για την κρέμα σοκολάτας
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, στα 850 Watt.
• Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
• Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
• Διαχωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ.
• Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού κρυώσει ελαφρώς, στο ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
• Κρατάμε τις κρέμες στην άκρη, για το στήσιμο.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το ψωμί μπριός σε μικρά τετράγωνα.
• Σε ένα γυάλινο μπολ 20cm ή σε ατομικά ποτήρια απλώνουμε μία στρώση από το μισό μπριός, μία στρώση από την κρέμα σοκολάτας, τις μισές φράουλες, αφού τις ψιλοκόψουμε, το υπόλοιπο μπριός, συνεχίζουμε με μία στρώση από την κρέμα γιαουρτιού, τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα, την Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ και τελειώνουμε με τα φύλλα του δυόσμου.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.
 

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies