Mocchi με παγωτό ροδάκινο

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 750 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 500 γρ. ροδάκινο κονσέρβα χωρίς το ζουμί 
  • 1/2  κουτ. γλυκού κουρκουμάς 
  • 4 κουτ. σούπας γάλα 
  • 300 γρ. (2 2/5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι ρυζιού 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 90 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 25 γρ. (5 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο 
  • 1 βανίλια 
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας 2 3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα.
Πολτοποιείτε τα ροδάκινα στο μπλέντερ.
Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας γάλα και διαλύετε τον κουρκουμά.
Στο μισό παγωτό προσθέτετε τα ροδάκινα και τον κουρκουμά, ανακατεύετε και τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βγάζετε με ένα μικρό κουτάλι παγωτό και το κάνετε μικρά μπαλάκια. Κάνετε περίπου 25 μπαλάκια.
Τοποθετείτε στην κατάψυξη για να παγώσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τη βανίλια. 
Τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει σαν ζυμάρι.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και εκτός φωτιάς για 1 με 2 λεπτά.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Ρίχνετε στον πάγκο εργασίας μπόλικο Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, παίρνετε κομμάτια από το μίγμα και τα ανοίγετε με ένα μικρό πλάστη.
Κόβετε στρογγυλά με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι (να χωράει η μπάλα του παγωτού και να μπορεί να κλείσει).
Βάζετε το στρογγυλό κομμάτι στη χούφτα σας, τοποθετείτε μέσα τη μπάλα παγωτό.
Κλείνετε τυλίγοντας προς τα μέσα το ζυμάρι και πιέζετε μέχρι να κολλήσουν οι άκρες.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα.
Τοποθετείτε στην κατάψυξη.

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies