Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα, τα καρύδια, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, την κανέλα και το κονιάκ, ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μίγμα σε μία λαδόκολλα.
Τυλίγετε σε μπαστούνι και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Το κόβετε σε λοξά κομμάτια.
Λιώνετε τη ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic σε μπεν μαρί, βουτάτε κάθε κομμάτι και το τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αφού παγώσει η επικάλυψη, τοποθετείτε τις καριόκες σε μία πιατέλα και σερβίρετε.
Καριόκες (15-20 τεμάχια)
Υλικά
Περίπου 15-20 τεμάχια
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 1/2 πορτοκάλι
- 200 γρ. τριμμένα μπισκότα
- 180 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
- 25 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 10 γρ. (1 1/2 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 300 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
Εκτέλεση
Υλικά
Περίπου 15-20 τεμάχια
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 1/2 πορτοκάλι
- 200 γρ. τριμμένα μπισκότα
- 180 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
- 25 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 10 γρ. (1 1/2 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 300 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους