Γιαουρτογλυκό

Υλικά
  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. Φρουί Ζελέ με γεύση Ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. ζεστό νερό
  • 400 γρ. ροδάκινα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου  
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε,  να διαλυθεί εντελώς.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
Προσθέτουμε το φρουί ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
Προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι και το ζελέ, τα μισά ροδάκινα κομμένα σε κύβους, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30 x 11 εκατοστών απλώνουμε μεμβράνη, να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
Ρίχνουμε όλο το μίγμα μέσα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα υπόλοιπα ροδάκινα κομμένα σε κύβους, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνει σάλτσα.
Μόλις το γλυκό παγώσει, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
Απλώνουμε τη σάλτσα από ροδάκινα επάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγες φέτες από ροδάκινο.
 
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
 
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies