Πιτσάκια με μπεσαμέλ και καπνιστή γαλοπούλα

Υλικά

Για 16 πιτσάκια 

  • 2 κουτιά 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη για Πίτσας 
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 300 γρ. γαλοπούλα 
  • 2 τομάτες 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο 
  • 30 γρ. λευκό σουσάμι 
  • 20 γρ. μαύρο σουσάμι 
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη 
  • Για τη σάλτσα τομάτας 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. τομάτα κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα Ζύμη για Πίτσα και τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών. Ετοιμάζετε τη σάλτσα τομάτας: σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Στο τέλος, ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Ξεπλένετε την κάπαρη με νερό.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τη γαλοπούλα και την ανακατεύετε μαζί με τη μπεσαμέλ, τα τυριά και την κάπαρη.
Κόβετε την τομάτα με φέτες και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια των 90 περίπου γραμμαρίων το καθένα.
Την ανοίγετε με τα χέρια σας δίνοντας στρογγυλό σχήμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς αέρα.
Βάζετε στη μέση κάθε ζύμης λίγη σάλτσα τομάτας και λίγο μίγμα μπεσαμέλ.
Γυρίζετε τις άκρες προς τα πάνω και προς τα μέσα. 
Βάζετε από πάνω τις φέτες τομάτας.
Αλείφετε τα πιτσάκια με νερό γύρω γύρω και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies