Τάρτα με σταφύλια

Υλικά

Για την τάρτα 

  • 300 γρ. (2 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 αυγό 
  • 90 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 170 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση 

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro 
  • 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ 

Για το γαρνίρισμα 

  • λευκά σταφύλια 
  • blueberries 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την τάρτα: βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 περίπου λεπτά.
Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με τη βανίλια και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας με μαρίζ.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 περίπου λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς αέρα.
Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλάστη.
Τη μεταφέρετε σε μια μεγάλη ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26 εκατοστά με αποσπώμενη βάση.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες και το Φρουί Ζελέ με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ μόνο με 250 ml νερό.
Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αφαιρείτε την τάρτα από το σκεύος και τη βάζετε σε μια πιατέλα.
Αλείφετε με τη Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro και από πάνω ρίχνετε το αμύγδαλο.
Καλύπτετε με την κρέμα.
Γύρω γύρω βάζετε σταφύλια και blueberries και στη συνέχεια το ζελέ λεμόνι σιγά σιγά με ένα κουτάλι.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

*H Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies