Swiss roll με κρέμα τυριού

Υλικά

Για το τόμπους 

  • 4 αυγά 
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 75 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • ξύσμα από μισό λεμόνι 
  • 1 βανιλια
  • Για την κρέμα 
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème  
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα 
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι 
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού 

Για το γαρνίρισμα 

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C βαθμούς αέρα.
Ρίχνετε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν.
Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το προσθέτετε στο μίγμα των αυγών μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύετε με μαρίζ.
Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί 22x33 εκατοστά και μεταφέρετε το μίγμα για το τόμπους.
Ψήνετε για περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρετε σε κρύο ταψί.

Ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε για 5 λεπτά.
Απλώνετε την κρέμα επάνω στο τόμπους και τυλίγετε σε ρολό.
Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies