Εκλέρ με κρέμα μιλφέιγ και φράουλες

Υλικά

Για τη ζύμη των εκλέρ 

  • 5 μικρά αυγά 
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη 
  • 150 γρ. (1 1/5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 
  • 1/4 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 

Για τη γέμιση 

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ  
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 2 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
  • 10 φράουλες 

Για το γαρνίρισμα 

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
Μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά και αφήνετε το μίγμα να έρθει σε σημείο βρασμού.
Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 2 με 3 λεπτά.
Βάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε για 3 περίπου λεπτά (μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία).
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς αέρα.
Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στρογγυλό μεσαίo κορνέ και κόβετε τα εκλέρ σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τα εκλέρ στη μέση.
Αλείφετε με τη Μαρμελάδα Φράουλα Fytro το κάτω μέρος κάθε εκλέρ.
Μοιράζετε την κρέμα και από πάνω τις φράουλες.
Κλείνετε με το πάνω μέρος των εκλέρ.
Μεταφέρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies