Δίχρωμο κέικ με κολοκύθα

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 γρ. κολοκύθα τριμμένη 
  • 5 αυγά 
  • 220 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 400 γρ. (3 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  • 150 ml  (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ 
  • 6 γρ. (1 κουτ. σούπας) κανέλα 
  • 1 βανίλια
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Για το γαρνίρισμα 

  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα 
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε την Καστανή Ζάχαρη Fytro. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 περίπου λεπτά.
Ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κονιάκ και την κολοκύθα.
Χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών. Ρίχνετε το μισό μίγμα του κέικ.
Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε από πάνω.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Τοποθετείτε τον φάκελο με την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε ζεστό νερό μέχρι να λιώσουν.
Γαρνίρετε το κέικ με την λιωμένη κουβερτούρα και τα καρύδια.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies