Γλυκιά τάρτα κολοκύθας

Υλικά
Για τη γέμιση 
  • 700 γρ. τριμμένη κολοκύθα 
  • 150 γρ (1 1/5 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα 
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φουντουκιού 
  • 140 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Καστανή Fytro
  • 1,5 κουτ. γλυκού κανέλα 
  • 40 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη 
 
Για την τάρτα 
  • 400 γρ. (3 1/5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 280 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 140 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1 αυγό 
  • 1 ασπράδι 
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 βανίλια
Επιπλέον 
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο 
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα καρύδια και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο τέλος, προσθέτετε και τα καρύδια.
Ετοιμάζετε την τάρτα: χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για πέντε περίπου λεπτά.
Ρίχνετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και στο τέλος το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Χωρίζετε τη ζύμη σε τρία μέρη.
Τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ανοίγετε το ένα κομμάτι ζύμης και την τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκατοστά.
Ρίχνετε τη μισή γέμιση. Από πάνω καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης το οποίο έχετε ήδη ανοίξει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζετε την υπόλοιπη ζύμη κομμένη σε κομματάκια και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο και ρίχνετε μια κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 περίπου λεπτά.
Ρίχνετε το κραμπλ επάνω από την τάρτα και γαρνίρετε με λίγα καρύδια.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies