Γλυκά κριτσίνια

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 γρ. (1/2  φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 180 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) κονιάκ 
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 βανίλια 
  • 150 γρ. σουσάμι 
  • 3 πλάκες Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ 
  • 60 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το νερό.
Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρίσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια. 
Ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι σας.
Ρίχνετε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε απαλά στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι βάζετε νερό και σε ένα άλλο το σουσάμι.
Πλάθετε τα κριτσίνια (περίπου 20 γρ. το καθένα).
Τα βουτάτε ένα ένα στο νερό και μετά τα περνάτε από το σουσάμι και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 oC αέρα και ψήνετε για 20 με 25 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώνετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και στη συνέχεια τη βάζετε σε ένα ψηλό ποτήρι.
Βουτάτε τα κριτσίνια στην κουβερτούρα και τα βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζετε τα κριτσίνια για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα.
Λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και κάνετε γραμμές επάνω από τα κριτσίνια.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies