Mac and Cheese

Υλικά
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Ρίχνετε  τα μακαρόνια σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί προσθέτετε  το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, τη μισή μπεσαμέλ, τα 3/4 από τα τυριά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Καλύπτετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα τυριά.
Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Γαρνίρετε με τα φύλλα μαϊντανού.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies