Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό ρόδι, το γάλα, το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύετε.
Κοσκινίζετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μίγμα μαζί με τα καρύδια και τα κράνμπερις.
Ανακατεύετε με τη μαρίζ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια μεγάλη αντικολλητική φόρμα για κέικ.
Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.
Γαρνίρετε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, τα σμέουρα και το δεντρολίβανο.
Κέικ με ρόδι και κράνμπερις
Υλικά
• 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
• 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
• 450 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
• 5 αυγά
• 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός ρόδι
• 50 ml (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
• 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 1 βανίλια
• 1 πρέζα αλάτι
• 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
• 150 γρ. κράνμπερις
Για το γαρνίρισμα
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
• 1 κουτ. σούπας σμέουρα
• 4-5 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Υλικά
• 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
• 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
• 450 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
• 5 αυγά
• 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός ρόδι
• 50 ml (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
• 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 1 βανίλια
• 1 πρέζα αλάτι
• 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
• 150 γρ. κράνμπερις
Για το γαρνίρισμα
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
• 1 κουτ. σούπας σμέουρα
• 4-5 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους