Βάζετε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά (εκτός από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και το φύλλο κρούστας) και τα αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Σε ένα μέτριο pyrex (20-26 εκατοστά) το οποίο έχετε βουτυρώσει στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνετε την κρέμα και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Χαράσσετε τα φύλλα ελαφριά σε κομμάτια και ψήνετε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σοκολατόπιτα με φύλλο κρούστας
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 700 ml (3½ φλιτζ.τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
- 1 πλάκα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
Για γαρνίρισμα:
- λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 700 ml (3½ φλιτζ.τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
- 1 πλάκα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
Για γαρνίρισμα:
- λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους