Ρύζι με σολομό

Υλικά
  • 200 γρ. ρύζι
  • 200 γρ. σολομός φρέσκος
  • 100 γρ. καπνιστός σολομός
  • 30 γρ. σχινόπρασο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο)
  • 80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 600 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 100 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φινόκιο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε τον ζωμό σιγά-σιγά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Κατά διαστήματα συμπληρώνουμε υγρά. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον φρέσκο σολομό κομμένο σε κύβους μαζί με το φινόκιο.
Όταν το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε τον σολομό, το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το σχινόπρασο. Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας φέτες καπνιστού σολομού.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies