Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν ανακατεμένο με λίγη από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το τυρί. Ρίχνετε λίγη-λίγη τη Φαρίνα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.
Κέικ αλμυρό
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα 1,5% λιπαρά
- 4-5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 1/4 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή φέτα
- λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα 1,5% λιπαρά
- 4-5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 1/4 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή φέτα
- λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους